FIFA poznatom navijaču ne dozvoljava da na utakmice nosi bubanj

manolo

Jedan od najpoznatijih fudbalskih navijača na svijetu Španac Manolo je izuzetno tužan jer mu Svjetska fudbalska federacija (FIFA) ne dozvoljava da na utakmice Mundijala u Rusiji unese svoj bas bubanj, prenosi Anadolu Agency (AA).

Manolo duže od 40 godina prati fudbalsku reprezentaciju Španije gdje god da igra, i to uvijek u društvu bubnja. Međutim, sada je jako tužan pošto mu je FIFA zabranila da uđe na stadion s bubnjem na posljednja dva španska susreta protiv Irana i Maroka.

“Veoma sam tužan. Žao mi je, ali jako sam emotivan kada pričam o ovome. Na prvoj utakmici protiv Portugala nije bilo nikakvih problema. Ne mogu shvatiti zašto mi sada ne daju da unesem svoj bubanj“, kazao je Manolo.

Prema FIFA-inim propisima, u Rusiji je navijačima zabranjeno da na stadione unose bučne instrumente.

“Bio sam na utakmicama na deset svjetskih prvenstava. Jedino Svjetsko prvenstvo od tih deset na kojem mi ne daju da unesem bubanj je ovo rusko. Tražio sam pomoć Vlade Španije, kralja, cijelog svijeta. Svi me znaju nikada nisam izazvao nikakve probleme. Znaju me u FIFA-i“, istakao je 69-godišnji strastveni navijač španskog nacionalnog tima.

Manolo je najpoznatiji španski navijač. Ima sopstvenu internet stranicu, u Valenciji posjeduje bar u kojem je otvorio i fudbalski muzej. Čak mu i Fudbalski savez Španije pomaže oko plaćanja troškova putovanja, smještaja i ulaznica za utakmice reprezentacije.

Selekcija Španije plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva u kojem će se sastati s domaćinom Rusijom, 1. jula na stadionu “Luzhniki“ u Moskvi.