Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suspendovana četiri dužnosnika

FIFA proširila istragu o seksualnom zlostavljanju nogometaša u Gabonu

fudbal lopta unsplash (1)

Istraga je otvorena nakon što je britanski Guardian koncem prošle godine objavio svjedočanstva navodnih žrtava

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) proširila je istragu o navodnom seksualnom zlostavljanju maloljetnih nogometaša u Gabonu suspendiravši četiri nogometna dužnosnika ove zemlje.

FIFA je objavila kako je njezino Etičko povjerenstvo otvorilo formalni postupak protiv bivšeg izbornika U-17 reprezentacije Assoumoua Eyija koji je optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje maloljetnika. Postupak je otvoren i protiv dužnosnika lige Sergea Ahmeda Mombe i dvojice trenera Triphela Mabicka i Orphea Mickala.

Istraga je otvorena nakon što je britanski Guardian koncem prošle godine objavio svjedočanstva navodnih žrtava. Mladići su izjavili kako ih je Eyij namamio u svoju kuću koju je on nazvao “Edenski vrt”. Nogometni savez Gabona je u prosincu suspndirao Eyija, a FIFA je tu zabranu proširila na još tri osobe.

FIFA-ini istražitelji su primili pritužbu od globalnog sindikata igrača FifPro, koji tvrdi kako je zlostavljanje maloljetnih nogometaša u Gabonu “duboko ukorijenjeno” u tamošnji nogomet i kako je to “javna tajna koja se godinama ne rješeva”, prenosi Hina.