Fudbal

Zbog pandemije

FIFA razmišlja o različitim opcijama za dodjelu godišnjih nagrada

30/07/2020

Europski nogometni savez (UEFA) neće odustati od dodjele svojih prizanja najboljima u natjecanjima pod njihovom ingerencijom

Iako je pandemija Covid-19 poremetila nogometnu sezonu, u Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) razmišljaju o više opcija za dodjelu godišnjih nagrada za 2020.

Odgođena je svečanost dodjele FIFA-inih nagrada “Best” koja je trebala biti održana u septembru u Milanu, ali krovna nogometa organizacija i dalje razmišlja o mogućnostima podjele priznanja na neki drugi način.

Magazin France Football odlučio je za ovu godinu otkazati dodjelu svoje prestižne nagrade Zlatna lopta, što je posebno zaboljelo Bayernovog predsjednika Karl-Heinza Rummeniggea, jer je vidio priliku za svog igrača, Poljaka Roberta Lewnadowskog, da se nađe u uskom krugu favorita.

Europski nogometni savez (UEFA) neće odustati od dodjele svojih prizanja najboljima u natjecanjima pod njihovom ingerencijom, a podjela će biti upriličena u oktobru, tokom žrijeba grupa Lige prvaka.

Nominirani igrači bit će poznati krajem kolovoza, po završetku nastavka prekinutih natjecanja u Ligi prvaka i Europskoj ligi, prenosi Hina.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.