Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FIFA strepi od dokumentarca BBC-a: Dio snimke već je napravio haos (VIDEO)

sudija lova

Svega nekoliko dana ostalo je do početka Mundijala u Rusiji, a u međuvremenu je došlo do najvećeg skandala u FIFA koji će ozbiljno uzdrmati ovu organizaciju.

Sportski novinar porijeklom iz Afrike pod pseudonimom Anas uzdrmao je fudbalski svijet objavivši snimak koji nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Poznata televizija BBC planira da u narednih nekoliko dana emituje njegov dokumentarni film posvećen mitu i korupciji među sudijama koje će dijeliti pravdu na Svjetskom prvenstvu.

U tom serijalu će moći da se vidi više poznatih arbitara uhvaćenih na djelu kako primaju određenu svotu novca. Osim sudija, na snimcima će biti i čelnici organizacije FIFA, kao i visoki funkcioneri nekih fudbalskih klubova. Među njima će se naći i predsjednik Fudbalskog saveza Gvineje, koji je preuzeo sumu od 60.000 dolara.

Što se tiče arbitara, jedno je sigurno, na snimku će se naći sudija Range Marva iz Kenije, koji se nalazi na spisku pomoćnih sudija za predstojeći Mundijal, a koji je snimljen kako uzima 600 dolara. Ipak, dotični se u međuvremenu sam povukao sa liste sudija. Takođe, i djelilac pravde iz Gambije Ebrima Đalo je jedan od onih koji je snimljen kako se služi nedozovljenim radnjama.

Nema dileme da će ova emisija uzdrmati fudbalski svijet, ali i smanjiti važnost predstojećeg Mundijala. Ovaj serijal su najavili članovi čuvenog “TYT Sports” koji su se ozbiljno posvetili ovoj temi.