Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

žestoka kazna

FIFA zabranila Partizanu da registruje igrače sve do januara 2026. godine

partizan zvezda
Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages/PIXSELL
Detalj s utakmice Partizan - Zvezda

Kancelarija Partizana ima mogućnost da odmah postupi po pravosnažnim odlukama fudbalskih organa, izmiri konkretna dugovanja i ispuni uslove za ukidanje suspenzije

Međunarodna fudbalska organizacija (FIFA) zabranila je Partizanu da registruje igrače do početka januara 2026. godine, prenosi Sportklub.

Partizan je kažnjen zabranom registracije novajlija u naredna tri prelazna roka. Prema odluci svjetske kuće fudbala vicešampion Srbije će na pojačanja moći da računa tek od početka 2026. godine.

Kancelarija Partizana ima mogućnost da odmah postupi po pravosnažnim odlukama fudbalskih organa, izmiri konkretna dugovanja i ispuni uslove za ukidanje suspenzije.

Kazna od 17 aprila

Kazna teče od 17. aprila i najvjerovatnije se tiče neizmirenih dugovanja bivšem prvotimcu Takumi Asanu.
U konačnoj izreci, Sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrdio je dugovanje i naložio Partizanu da isplati japanskog internacionalca i troškove postupka. Prethodno je FIFA presudila da se radi o sumi od oko 460.000 eura.

Ukoliko ne obezbijedi sredstva, Partizan neće moći da registruje pojačanja u prelaznom roku, čiji početak je zakazan za 13. jun.

Partizan je sličan problem imao prije dvije godine. Dugovanje švicarskom Luganu zbog transfera Filipa Holendera koštalo je crno-bijele suspenzijom od 18 mjeseci, također, izrečenom od FIFA. Klub je tada brzo reagovao i bez problema ušao u ljetnji prelazni rok 2022. godine.

Klub iz Humske je nedavno izgubio spor i sa Nemanjom Jovićem. Poslije Vijeća za rješavanje sporova, predmet je dospio i na Sud u Lozani.