Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FIFA zvana Mafija: Dali su mi milion i spisak kako da ga podijelim

fifa mafia

Skandalu u FIFA-i ne nazire se kraj. Svjetska nogometna organizacija iz dana u dan dobija sve teže udarce. Posljednji u nizu zadao joj je zaštićeni svjedok koji je za španski As otkrio nevjerovatne detalje najveće dosad poznate korupcije u svijetu nogometa.

“Dali su mi milion dolara i popis imena, te kome koliko pripada. Otišao sam u Yacht & Golf Club hotel u Asuncionu u Paragvaju i predao novac, kako su mi naredili, tadašnjim članovima COMENBOL-a. Novac sam dao Juliju Grondoni, Esquivelu, Osuni, De Luci… Jednostavno bih pokucao na njihova vrata u hotelskim sobama i predao im propisani iznos novca”, rekao je svjedok te nastavio otkrivati detalje:

“Neki su prebrojali novac, a neki se nisu potrudili ni pogledati me u oči. Samo bi zatvorili vrata, a ja bih otišao do nove sobe i predao novac. Nisu svi dobijali isti iznos, neki su podmićeni povećim iznosom, drugi baš i ne.”

Spomenuti svjedok samo je još jedan u nizu dobro upućenih koji većinu krivice svaljuju na članove krovne južnoameričke nogometne organizacije (COMENBOL).