Figo nakon 16 godina otkrio zašto je izdao Kataloniju

Figo_3157831k

Lusi Figo pet godina je bio idol navijača Barcelone, a posljednjih 16 godina je najomraženiji nogometaš navijačima katalonskog diva.

Portugalac je 2000. godine Barcelonu zamijenio Realom, a navijači Barcelone mu to nikad nisu oprostili. Dvije godine kasnije su ga na Camp Nou dočekali nezapamćenim zvižducima i gađali raznim predmetima, među kojima je bila i svinjska glava, pri svakom izvođenju kornera. Scene koje najbolje opisuju mržnju Katalonaca prema nekad najboljem nogometašu svijeta.

Godinama Figo nije razgovarao s katalonskim novinarima, ali napokon je pristao odgovoriti na pitanje: je li sretniji zbog pobjede Reala protiv Getafea ili zbog poraza Barcelone od Valencije.

“Ne uživam u tuđim porazima, ne volim kad drugi gube. To me neće usrećiti i učiniti moj život bogatijim. Iskreno, nisam ni gledao utakmice, igrao sam golf. Moj život ne vrti se oko Barcelone i Reala”, rekao je Figo i dodao:

“Ja nemam ništa protiv Barcelone, ali katalonski mediji imaju nešto protiv mene. Zašto sam napustio Barcelonu u kojoj sam proveo velikih pet godina? Zbog sportsko-financijskih razloga, te činjenice da nisam dobio dovoljno priznanja. A na kraju sam ispao najveći neprijatelj.”

Barcelona je u velikoj krizi, te je s tri poraza u nizu vratila Real i Atletico u borbu za naslov prvaka.

“Ovo što se događa u Barceloni nije normalno. Tako česti porazi nisu logični. Ko će biti prvak? Ne znam, ali znam da je postalo napeto.”

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo