Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Firmino novo je pojačanje Liverpoola

Roberto-Firmino

Brazilski 23-godišnji napadač Roberto Firmino novo je pojačanje Liverpoola, potvdio je klub s Anfielda u vijesti objavljenoj u srijedu na Liverpoolovom internetskom portalu.

Firmino će službeno ugovor potpisati po završetku Južnoameričkog nogometnog prvenstva i kad u Liverpoolu obavi liječnički pregled.

Brazilac na Anfield stiže nakon četiri i pol sezone provedene u dresu Hoffenheima za koji je u 151 nastupu postigao 47 pogodaka. Britanski BBC navodi kako će Liverpool platiti 29 milijuna funti odštete za Firminov transfer, što će Brazilca učiniti drugom najskupljom akvizicijom u povijesti “crvenih”. Livepool je skuplje platio samo prijelaz Andyja Carrolla iz Newcastlea 2011. godine, za kojeg su tada izdvojili čak 35 milijuna funti.

Firmino će se u Liverpoolu pridružiti suigraču iz brazilske reprezentacije Philippeu Coutinhou, s kojim bi u subotu opet trebao biti u udarnoj postavi Brazila protiv Paragvaja u četvrtfinalu Copa Americe. Na tom je natjecanju Firmino dosada jednom bio strijelac, postigavši pogodak u pobjedi Brazila nad Venezuelom (2-1).