Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na prozivci 13 igrača

FK Goražde počeo pripreme za nastavak Prve lige FBiH

FK_Gorazde (1)

Pripreme traju ukupno šest sedmica što je neko optimalno vrijeme da se prođu sve faze da bi se ekipa u potpunosti pripremila

Fudbaleri Goražda počeli su pripreme za nastavak Prve lige FBiH. Na prvom okupljanju pojavilo se 13 igrača, a očekuje se da će se narednih dana u trenažni proces uključiti i ostali igrači na koje klub računa u proljetnom dijelu prvenstva.

– Ekipa se okupila nakon malo duže pauze tako da nastavljamo sa pripremama. Nadamo se da ćemo što spremije ući u nastavak sezone i nastaviti sa dobrim igrama iz prvog dijela – kazao je kapiten FK Goražde Eldin Dučić.

U stručnom štabu napominju da će se narednih dana krenuti sa intenzivnijim pripremama.

– Znamo da je Muamer Adžem otišao u Olimpik a na njegovoj poziciji stopera zamjenio ga je Velić koji je odrastao u omladinskoj školi Željezničara i polusezonu je igrao u Orašju. Prema informacijama koje imamo radi se o kvalitetnom igraču koji će se vjerujemo uklopiti u tim i od kojeg očekujemo dobre partije – kaže trener FK Goražde Emir Sarajlić.

Dodaje da će se veći dio priprema odraditi na pomoćnom stadionu u Goraždu te da odlazak ekipe na neko uslovnije mjesto još nije planiran.

Po njegovim riječima, izvjesno je da će ekipa u skorije vrijeme odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica za koje se protivnici pažljivo biraju.

– Prva liga je izuzetno kvalitetna i za provjeru zahtijeva kvalitetne ekipe. Pripreme traju ukupno šest sedmica što je neko optimalno vrijeme da se prođu sve faze da bi se ekipa u potpunosti pripremila. Mi ćemo raditi šest puta sedmično, sa jednim danom odmora. Vidjet ćemo nakon druge sedmice rada da odigramo i prvu prijateljsku utakmicu i da do početka prvenstva odigramo bar četiri ili pet. Trudit ćemo se da tu nađemo kvalitetne protivnike da bi mogli testirati našu ekipu, koliko smo spremni i koliko možemo – naglašava trenr FK Goražde.

Početak proljetnog dijela prvenstva Prve lige F BiH planiran je 8 marta.