premijer liga bih

FK Leotar žali zbog incidenta: Ne služi na čast ni jednom ni drugom klubu

siroki leotar – fena (1)

U priopćenju se dodaje kako klub iz Trebinja neće upirati prstom u krivce već će policijskim organima i Nogometnom savezu BiH prepustiti da, svako u svom domenu, utvrdi pojedinačnu i kolektivnu odgovornost

Fudbalski klub (FK) Leotar izrazio je žaljenje zbog incidenta do koga je došlo nakon nedjeljne utakmice između Leotara i Zrinjskog.

“FK Leotar izražava iskreno žaljenje što je nakon utakmice 14. kola Premijer lige između našeg kluba i Zrinjskog došlo do događaja koji ne služe na čast ni jednom ni drugom klubu s višedecenijskim tradicijama”, priopćeno je iz Leotara.

U priopćenju se dodaje kako klub iz Trebinja neće upirati prstom u krivce već će policijskim organima i Nogometnom savezu BiH prepustiti da, svako u svom domenu, utvrdi pojedinačnu i kolektivnu odgovornost.

“Mi kao klub ne želimo tražiti ili imenovati krivce preko priopćenja i medija jer na to nemamo pravo, ni kompetentnost. Postoje brojni video snimci i snimci nadzornih kamera na stadionu koji će sigurno sve najbolje prikazati, ali činjenica je da su reakcije naših članova bile isprovocirane krajnje vulgarnim ponašanjem i riječima kapetana Zrinjskog na kraju utakmice, na koje je teško u trenutku ostati pribran”, poručili su iz Leotara.

Dodaje se kako je Leotar prije utakmice, u saradnji s nadležnim službama, poduzeo sve mjere osiguranja prije, tokom i nakon utakmice, kako po pitanju osiguranja gostujuće navijačke grupe, tako i po pitanju osiguranja restriktivnih prostora.

“Iskreno se nadamo da ovi događaji neće narušiti dobre odnose između dva kluba i da će se tenzije smiriti. Sreća je da je u datom trenutku bilo dovoljno pribranih pojedinaca na obje strane, koji su učinili sve da se situacija brzo smiri. Žao nam je što se danas ne priča o dobroj nogometnoj predstavi i atmosferi na tribinama, navijačima oba kluba koji su dali poseban kolorit utakmici i svih 90 minuta krajnje fer i korektno bodrili svoje ekipe”, navodi se dalje i dodaje kako je “incident prenaglašen” od strane pojedinih medija.

“FK Leotar i pojedinci iz kluba se nakon internih razgovora i dogovora u povodu ovih događanja više neće oglašavati. Naš cilj ostaje nepromijenjen i sve svoje kapacitete i snage okrećemo prema utakmici Kupa BiH protiv Sloge i subotnjoj utakmici protiv Širokog Brijega”, stoji na kraju priopćenja.