Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

FK Sarajevo bez podrške navijača u Širokom Brijegu

navijaci fk sarajevo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona ne može garantovati sigurnost gostujućim navijačima

Igrači Fudbalskog kluba Sarajevo neće imati podršku navijača na utakmici 22. kola Premijer lige koju igraju s domaćim Širokim Brijegom na stadionu Pecara, javlja Anadolu Agency (AA).

Odlukom Disciplinske komisije N/FSBiH, nakon incidenta na utakmici 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Zrinjskog, kada je povrijeđen kapiten gostujućeg tima Pero Stojkić, a susret prekinut zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava, Široki Brijeg je kažnjen s 3.500 KM, a sjeverna tribina suspendovana naredna dva meča.

Kazna se odnosi i na susret 22. kola PLBiH zakazan za 10. mart kada ekipa Sarajeva gostuje na Pecari.

“FK Sarajevo je ispoštovao redovnu proceduru te u utorak ujutru najavio dolazak navijača. Policijska stanica Centar je proslijedila dopis u Hercegovinu. U naredna 24 sata stigao je dopis NK Široki Brijeg u kojem stoji da zbog sigurnosnih razloga navijači FK Sarajevo neće moći prisustvovati susretu”, saopštilo je rukovodstvo lidera na tabeli Premijer lige BiH.

Oni su istakli da su naknadno uložili žalbu Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine pozivajući se na obavezu organizatora da obezbijedi pet posto kapaciteta stadiona domaćim navijačima.

Zahtjev je proslijeđen domaćinu susreta koji je u koordinaciji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona odgovorio negativno uz objašnjenje da sigurnost navijača, koja je preduslov za realizaciju gostovanja, ne može biti garantovana.