Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

FK Sarajevo će žaliti na oduzimanje bodova, Evropa je sada pod velikim upitnikom

sarajevo borac
Foto: Fena

Današnjim oduzimanjem bodova Sarajevo je umjesto na 37 na 34 osvojena boda nakon 23 odigrana kola, no i dalje je ostalo na petom mjestu na tabeli

FK Sarajevo je danas saznao kaznu zbog dešavanja na revanš utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca. Iz Bordo tabora najavili su žalbu na odluku Saveza.

Klub sa stadiona “Asim Ferhatović Hase” je zbog napuštanja susreta u 92. minuti kažnjen s oduzimanjem tri boda te s finansijskom kaznom od 22.000 KM, a također kažnjeni su i Ismir Mirvić, Simon Rožman i Senijad Ibričić kao i Luka Gobec te Zlatan Čakal.

Klub sa Koševa će se žaliti i to nakon što dobije službenu potvrdu od Nogometnog saveza BiH, objavio Klix pozivajući se na svoje izvore iz kluba.

Sada je, nakon oduzimanja bodova, pred Sarajevom grčevita borba za Evropu.

Današnjim oduzimanjem bodova Sarajevo je umjesto na 37 na 34 osvojena boda nakon 23 odigrana kola, no i dalje je ostalo na petom mjestu na tabeli.

Razlika između četvrtoplasirane Sloge i Sarajeva je sada četiri umjesto jednog boda, a upravo bi to četvrto mjesto moglo voditi u Evropu.

Do trećeg mjesta koje sigurno vodi u Evropu Sarajevo sada dijeli pet bodova, a posebno je zanimljivo da je šestoplasirano Posušje sada “za petama” Bordo timu i zaostaje samo jedan bod.