Europa liga

FK Sarajevo danas dočekuje bjeloruskog prvaka na Bilinom polju

ahmetovic (1)

Kapiten Krste Velkoski, koji je sanirao povredu i bit će spreman za današnju utakmicu, istakao je odličnu atmosferu u timu te najvaljuje da će svaki igrač na terenu dati maksimum i prihvatiti svoju ulogu

Ekipa Sarajeva će i u utakmici 3. pretkola Europske lige danas protiv bjeloruskog prvaka BATE Borisova biti oslabljena, ali na sinoćnoj pres-konferenciji na Bilinom polju trener Sarajeva Husref Musemić najavio je povratak Aladina Šišića i Mersudina Ahmetovića.

– Oni se vraćaju u kadar, a Ahmetović će i početi utakmicu – najavio je Musemić, te dodao kako se ne želi osvrtati na izostanke.

– Najbolji igrač je zdrav igrač. Kako mentalno, tako i fizički – istakao je Musemić i rekao da nisu bez šansi. Ako budu igrali, šansa i postoji, napomenuo je.

– Bilo bi neozbiljno da sada kažem gdje vidim našu šansu, ali mi ćemo dočekati svoju šansu. Protiv bilo koga, uz dužno poštovanje prema BATE Borisovu – kaže Musemić, dodajući  da su prikupili dovoljno podataka o Bjelorusima.

Oni su, kako je napomenuo Musemić, u zadnjih 11 sezona igrali devet puta u grupi Lige prvaka ili Europske lige, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu.

– Svaki rezultat bez primljenog gola za nas je aktivan. U dvije utakmice protiv Celtica uspjeli smo postići pogodak, a ja se nadam da to možemo uraditi i sutra. Uz dozu opreznosti, pametne igre, discipline…možemo postići dobar rezultat, bez obzira što imamo određenih kadrovskih problema – rekao je sinoć Musemić na pres-konferenciji.

Oni su, naveo je Musemić,  u sva četiri meča koja su igrali tokom ovog ljeta u Ligi prvaka, primili barem jedan gol.

– Nadam se da će i ovog puta…Ono što mi želimo, to igrači moraju prenijeti na teren. Oni su akteri –  podvukao je Musemić, te najavio da očekuje dosta navijača na tribinama zeničkog Bilinog polja.

– Normalno da očekujem podršku. Očekujem podršku i ljudi iz Zenice, ali i da će doći dosta naših navijača iz Sarajeva, koji su nam dali podršku i protiv Celtica – kazao je Musemić.

Kapiten Krste Velkoski, koji je sanirao povredu i bit će spreman za današnju utakmicu, istakao je odličnu atmosferu u timu te najvaljuje da će svaki igrač na terenu dati maksimum i prihvatiti svoju ulogu.

– Imali smo dovoljno vremena da uvidimo niihove mane i vrline. Probat ćemo to da iskoristimo na najbolji mogući način i da ostvarimo aktivan rezultat za revanš – kazao je Velkoski, koji je dodao kako ni njemu nije problem što ove sezone igra malo dalje od gola.