Fudbal

zvanično

FK Sarajevo i Općina Centar postigli dogovor o stadionu Koševo

14/04/2021

Jučer je u prostorijama Općine Centar održan sastanak na kojem su prisustvovali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić

Fudbalski klub Sarajevo potvrdio je na zvaničnoj stranici kako je sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem usaglašen nacrt ugovora o stadionu Koševo.

Jučer je u prostorijama Općine Centar održan sastanak na kojem su prisustvovali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić. Na sastanku je definisan i usaglašen nacrt ugovora o dogoročnom zakupu koji će biti verifikovan na tematskoj sjednici Općinskog vijeća.

Ujedno je održan i sastanak sa predsjedavajućim i dopredsjedavajućim Općinskog vijeća, Sejadom Đozom i Benjaminom Isovićem, na kojem je usaglašeno da se tematska sjednica OV zakaže za kraj mjeseca aprila te su definisane propratne tehnikalije i preostala logistika.

Usaglašeni nacrt ugovora o dugoročnom zakupu sada treba biti izglasan na sjednici Općinskog vijeća, nakon čega će stavke ugovora transparentno biti predstavljene javnosti.

“Ovim putem Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću i administraciji uključenoj u pregovore na otvorenosti, razumijevanju i spremnosti da se problematika Olimpijskog stadiona, koja je dugo bila kamen spoticanja, napokon riješi u najboljem interesu društvene zajednice”, saopšteno je iz FK Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.