Fudbal

Tan i Mirvić

FK Sarajevo ima nove većinske vlasnike: “Bio je ovo težak period, zatvaramo to poglavlje”

31/08/2021

U narednih nekoliko sedmica doći će do perioda tranzicije nakon čega će biti u potpunosti spremni podijeliti svoje poslovne planove i dugoročnu viziju FK Sarajevo sa širom javnošću

Fudbalski klub Sarajevo obavijestio je danas navijače i bh. javnost da su uspješno okončane sve formalnosti, te da su Vincent Tan i Ismir Mirvić novi većinski investitori u klub.

U zajedničkom saopštenju za javnost, Tan i Mirvić ističu uzbuđenje što će se u klub vratiti prijeko potrebna stabilnost i dugoročna sigurnost.

“FK Sarajevo ime je i bezvremenski brend! Duga i uspješna tradicija kluba zaslužuje novu viziju koja će omogućiti razvijanje kluba i kao međunarodnog brenda. Zbog toga smo uzbuđeni što imamo i znanje, i iskustvo i kredibilne globalne poslovne odnose koji nam garantuju povratak entuzijazma na Koševo na zadovoljstvo vjernih navijača, koji su željni uspjeha i dobrih rezultata!“, ističu Tan i Mirvić, prenosi zvanična stranica bordo kluba.

Kako navode, u narednih nekoliko sedmica doći će do perioda tranzicije nakon čega će biti u potpunosti spremni podijeliti svoje poslovne planove i dugoročnu viziju FK Sarajevo sa širom javnošću.

Obojica zahvaljuju navijačima na strpljenju tokom posljednjih mjeseci.

„Bio je to težak period za sve, i sa ovom objavom, uvjereni smo da dolazi do zatvaranja tog poglavlja. Komunikacija sa navijačima će biti naš prioritet. Ovim najavljujemo novu eru naših odnosa ne samo sa navijačima nego i poslovnim partnerima, sponzorima, medijima i svim drugim zaljubljenicima u FK Sarajevo!”, najavili su Tan i Mirvić.

Članovi klupske administracije su se najsrdačnije zahvalili Long Cuong grupi i Nguyen Hoai Namu na svim naporima uloženim u rukovanje klubom tokom protekle dvije godine kada su zabilježeni brojni uspjesi.

„Osvajanje prvenstva i najduži niz bez poraza u bh. fudbalskoj historiji čine g. Nama dijelom svijetle povijesti Kluba. Hvala vam!“, zahvalili su se u klubu izražavajući nadu da će sa novom upravljačkom strukturom FK Sarajevo ponoviti ne samo ove uspjehe nego otići i mnogo dalje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.