Fudbal

SAOPŠTENJE NAKON DERBIJA

FK Sarajevo: Neće nijemo posmatrati ovakve situacije

25/04/2021

U 28. minuti susreta nakon prekršaja nad Mirkom Oremušem u kaznenom prostoru, arbitar Jelić nije svirao penal

Nakon sinoć odigrane utakmice 27. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Zrinjskog u Mostaru (1:1), Fudbalski klub Sarajevo je putem zvaničnog saopštenja izrazio nezadovoljstvo suđenjem i ponašanjem službenih lica susreta.

“Odluke glavnog arbitra Frane Jelića i pomoćnika Senada Ibrišimbegovića, Amela Novalića i Elvisa Mujića direktno su uticale na konačni ishod susreta.

Na utakmici je podijeljeno ukupno 9 kartona, od kojih 7 za bordo tim koji gradski derbi dočekuje desetkovan bez dva prvotimaca.

U 28. minuti susreta nakon prekršaja nad Mirkom Oremušem u kaznenom prostoru, arbitar Jelić nije svirao penal, da bi svega sedam minuta kasnije na drugoj strani dosudio najstrožiju kaznu. Nakon duela Đokanovića i Juranovića, glavni sudija je prvo svirao slobodan udarac, da bi nakon negodovanja domaćih igrača promijenio odluku, te je dosuđen penal.

Tokom susreta svjedočili smo nizu nelogičnih situacija poput pogrešno dosuđenih auta, te tendencioznih prekida igre u cilju zaustavljanja kontranapada.

Svjesni stanja u kojem se nalazimo, službenih lica i predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine te njihove direktne veze sa klubovima koji se takmiče u “elitnom” rangu takmičenja, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da neće nijemo posmatrati ovakve situacije.

FK Sarajevo će početkom naredne sedmice uputiti zvanični poziv za sastanak predstavnicima svih premijerligaša u cilju pronalaska rješenja neregularnosti sa kojima se susrećemo u svakom kolu, a koje direktno narušavaju integritet takmičenja”, poručili su iz FK Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.