Fudbal

Odgovor Ajnadžiću

FK Sarajevo neće potpisati nepotpun Memorandum o razumijevanju

22/06/2020

Članom 2. Memoranduma o razumijevanju Općina se obavezuje da će potpisom ugovora Olimpijski stadion AFH dodijeliti na upravljanje i korištenje Klubu po cijeni od 1 KM mjesečno

Općina Centar danas je na adresu Kluba dostavila Memorandum o razumijevanju čiji cilj je definisanje upravljačkih prava Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase.

Članom 2. Memoranduma o razumijevanju Općina se obavezuje da će potpisom ugovora Olimpijski stadion AFH dodijeliti na upravljanje i korištenje Klubu po cijeni od 1 KM mjesečno.

Fudbalski klub Sarajevo odmah danas uputio je odgovor na dostavljeni Memorandum kojim se traži definisanje pitanja poput sljedećih:

– U slučaju preuzimanja vlasništva nad stadionom, da li FK Sarajevo ima potpunu kontrolu nad ulaganjima i infrastrukturnim radovima na stadionu? Koje su daljnje obaveze FK Sarajevo?
– Da li ovo znači da Općina Centar namjerava prestati ulagati u stadion?
– O kojem vremenskom okviru upravljanja stadionom se radi?
– Šta će se desiti nakon privođenja objekta krajnjoj namjeni u skladu sa postojećim regulacionim planom? Šta to znači za FK Sarajevo?
– Šta se dešava sa trenutno iznajmljenjim prostorima u okviru stadiona – da li ona također prelaze pod upravljanje FK Sarajevo?

Danas dostavljeni Memorandum o razumijevanju predstavlja nedovršen dokument kojim nisu definisani odgovori na najvažnija pitanja koja godinama muče Klub, navijače i širu javnost.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.