Fudbal

drugi dio priprema

FK Sarajevo putuje u Antaliju: Marinović zadovoljan napretkom ekipe

28/01/2020

Šef stručnog štaba Vinko Marinović u Antaliju je poveo 27 igrača, a u toku priprema u Antaliju tim sa Koševa će odigrati tri utakmice

Fudbaleri aktuelnog bh. prvaka Sarajeva danas s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu putuju u turski grad Antaliju, gdje će odraditi drugi dio priprema za nastavak proljetnog dijela sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

Šef stručnog štaba Sarajeva Vinko Marinović, koji je tim s Koševa preuzeo krajem prošle godine, prije polaska je kazao novinarima kako je zadovoljan radom igrača u prvom dijelu priprema, koje su obavljene u BiH.

“Mislim da su bili maksimalno posvećeni i to me raduje. Posebno druga utakmica (protiv FK Rudar Kakanj) je bila veoma dobra, pokazala je veoma dobar progres. Prvu utakmicu (protiv NK Ljubuški) smo izgubili, nismo bili na željenom nivo, ali smo uradili neke stvari kondicionog karaktera. Svaka utakmica pokaže nešto novo pa tako i ove dvije”, rekao je Marinović, podvlačeći kako je napredak primjetan.

Govoreći o planu priprema u Antaliji, Marinović ističe kako Sarajevo očekuju tri utakmice.

“Prvu utakmicu igramo protiv ekipe Desna iz Ukrajine, u drugoj utakmici protivnik nam je iz Kazahstana. U planu je da se igra i treća utakmica”, kazao je Marinović.

Trener Marinović je potvrdio da na pripreme u Antaliju vodi ukupno 27 igrača.

Kapiten “bordo tima” Krste Velkoski također ističe da je zadovoljan prvim dijelom priprema.

“Mislim da smo zaista dobro odradili ovaj prvi dio. Svi igrači su spremni. Odlično odgovaramo na zahtjeve novog šefa stručnog štaba. Jednu utakmicu smo dobili, jednu izgubili. To je normalno u pripremnim utakmicama, rezultat je tu manje bitan. Najbitnije je da se što bolje spremimo”, poručio je Velkoski.

Na pitanje kakva atmosfera vlada u timu Sarajeva, obzirom da su stigli i novi igrači, Velkoski pojašnjava kako je Sarajevo poznato kao klub u kojem je svaki igrač dobro prohvaćen.

Dodaje i kako je u toku upoznavanje s novim trenerom Marinovićem.

“Imamo još dovoljno vremena da se bolje upoznamo i ispunimo njegove zamisli na terenu. U Antaliji slijedi upravo taj dio gdje ćemo raditi taktičke pripreme, mislim da ćemo to uspješno obaviti”, rekao je Velkoski.

Pripreme u Turskoj će trajati do 10. februara.

Poslije jesenjeg dijela sezone i 19 odigranih kola u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, Sarajevo je lider na tabeli s 36 osvojenih bodova, jednim više od gradskog rivala, drugoplasiranog Željezničara.

Cilj “bordo” tima u ovoj sezoni je odbrana titule prvaka, osvojene u prošloj sezoni 2018/2019. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.