Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bordo tim poražen sa 2:1

FK Sarajevo se oprostilo od Lige prvaka

FNA_105278

Golove za Celtic su postigli Ryan Christie u 26. i Callum McGregor u 75. minuti, dok je strijelac za Sarajevo bio Benjamin Tatar u 62. minuti meča

Poslije poraza s 1:3 na Koševu u prvom pretkolu Lige prvaka, FK Sarajevo je u revanšu na Celtic Parku u Škotskoj poraženo od Celtica rezultatom 2:1, čime je škotska ekipa izborila plasman u naredni krug takmičenja, javlja Anadolu Agency (AA).

Golove za domaći tim na Celtic Parku postigli su Ryan Christie u 26. i Callum McGregor u 76. minuti, dok je jedini pogodak za Sarajevo postigao Benjamin Tatar u 63. minuti.

Celtic je tako s ukupnih 5:2 izborio plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka u kojem će igrati protiv estonske ekipe Nomme Kalju.

S druge strane, prvak BiH će nastaviti takmičenje u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Od ostalih mečeva, irski Dundalk je eliminisao latvijsku Rigu. U prvom meču u Irskoj je bilo 0:0, a u revanšu je Dundalk slavio s 1:0. Švedski AIK je također prošao dalje. U prvoj utakmici u gostima je poražen s 2:1, ali je u uzvratu u Štokholmu pobijedio armenski Ararat s 3:1.

Azerbejdžanski Qarabag je izborio plasman u naredni krug tako što je kod kuće savladao albanski Partizani rezultatom 2:0, dok je prvi meč završen bez golova. Norveški velikan Rosenborg je eliminisao Linfield iz Sjeverne Irske. U prvom meču je bilo 2:0 za norvešku ekipu koja je i u revanšu u Trondheimu slavila sa ubjedljivih 4:0.

Ferencvaros je također prošao dalje nakon što je u revanšu u gostima savladao bugarski Ludogorets rezultatom 3:2, dok je u prvoj utakmici bilo 2:1 za mađarsku ekipu. Rumunski CFR Cluj je eliminisao kazahstansku FC Astanu. U prvom meču Astana je slavila sa 1:0, ali je rumunski tim u uzvratu u Cluju bio bolji rezultatom 3:1.

BATE je također izborio plasman u sljedeće kolo nakon što je u gostima savladao poljsku ekipu Piast Gliwice rezultatom 2:1, dok je u prvom meču bilo 1:1.

Slovenski Maribor je prošao dalje nakon što je u revanšu savladao islandski Valur s 2:0, a u prvom meču u gostima je bio bolji s visokih 3:0. Meč crnogorske Sutjeske i Slovana iz Bratislave je u toku.