FK Sarajevo sutra gostuje u Vrapčićima protiv Novog Pazara

velez mostar

Fudbalski klub Sarajevo u subotu će odigrati međunarodnu prijateljsku utakmicu sa članom srbijanske Super lige, ekipom Novog Pazara.

S obzirom na to da izabranici Miodraga Ješića borave na kratkim pripremama u Čitluku u toku reprezentativne pauze u domaćem prvenstvu, utakmica između Sarajeva i Novog Pazara biti će odigrana na stadionu Veleža u Vrapčićima, a počinje u 15 sati.

Za gledaoce u subotu biti će otvorena centralna tribina “Sjever” stadiona Vrapčići, te ulazi “A” i “B” na istoj tribini. Ulaznice po cijeni od 5 KM moći će se kupiti na prodajnom mjestu na stadionu, a kapije se otvaraju u 14 sati.

Iz FK Sarajevo napominju da je za vlasnike godišnjih ulaznica za sezonu 2015./16. i aktivnih bijelih članskih kartica ulaz besplatan.

– Fudbalski klub Sarajevo ovom prlikom zahvaljuje svom sportskom prijatelju, Fudbalskom klubu Velež Mostar, na bezuslovnom ustupanju i korištenju stadiona u Vrapčićima za potrebe odigravanja pomenute prijateljske utakmice kao i pruženoj pomoći pri organizaciji navedene utakmice. Također, želimo istaći da pozdravljamo inicijativu Veleža da prihod ostvaren od prodaje ulaznica bude uplaćen na račun Crvnenog krsta i usmjeren za pomoć izbjeglicama iz Sirije – saopćeno je iz FK Sarajevo.