Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Sarajevo uplatio posljednju ratu duga

edis-kusturica123

Fudbalski klub Sarajevo početkom septembra je izvršio uplatu posljednje rate duga prema Poreskoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine, u skladu sa sporazumom nastalim na osnovu Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima.

Fudbalski klub Sarajevo je za godinu dana vratio približno dva miliona KM u federalni budžet i realizacijom sporazuma Klub će biti oslobođen kamata i pripadajućeg dijela glavnice, saopćeno je iz kluba.

– Kao predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo zaista sam ponosan na ovo poslovno dostignuće našeg Kluba. U procesu saniranja Kluba, potpisali smo reprograme kako sa manjim, tako i sa većim povjeriocima, a svakako da je Poreska uprava bila najveći povjerioc. Kao sportisti, poslovni ljudi i patriote, trebamo se ponositi činjenicom da je Fudbalski klub Sarajevo vratio u budžet približno 2.000.000 KM, te da zahvaljujući tome uspješno privodimo kraju proces saniranja Kluba. U toku današnjeg dana, obratili smo se PU FBiH sa zahtjevom da putem upravnog postupka donosu rješenje u skladu sa sporazumom o oslobađanju dugova po dijelu kamate i dijela glavnice i moram istaći da sam zaista sretan i ponosan na ovo što smo postigli – izjavio je predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica.

Fudbalski klub Sarajevo bio je inicijator formiranja radne grupe, koja je izradila Zakon o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskih kolektiva, a u čijem je sastavu bio i predsjednik Kusturica.