Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najavili ispunjavanje obaveza

FK Sloboda: Dobit ćemo licencu za nastup u Premijer ligi BiH

sloboda_sarajevo

Ovom prilikom ističemo da Upravni odbor FK Sloboda Tuzla poštuje odluku komisije koja je korektno obavila svoj zadatak pri donošenju odluke

Upravni odbor se obavezuje ispuniti sve obaveze do zasjedanja Drugostepene komisije za licenciranje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), saopšteno je danas iz Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle, kojem Prvostepena komisija N/FS BiH nije izdala licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH naredne sezone.

”Upravni odbor FK Sloboda Tuzla dobio je odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova koja je zasjedala 3. maja 2019. godine u Sarajevu, a koja je odlučila da FK Sloboda Tuzla nije u potpunosti postupio u skladu s pojedinim odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH, te je iz tog razloga komisija odbila zahtjev za licencu FK Sloboda Tuzla za takmičenje u sezoni 2019./2020”, navedeno je u saopštenju za javnost na oficijelnoj internet stranici FK Sloboda, iz koje još ističu:

”Ovom prilikom ističemo da Upravni odbor FK Sloboda Tuzla poštuje odluku komisije koja je korektno obavila svoj zadatak pri donošenju odluke. Vrijedi istaći da je Uprava zatekla određeno stanje u klubu, povukla odgovarajuće poteze, te se obavezuje da do zasjedanja Drugostepene komisije za licenciranje klubova ispuni sve obaveze u skladu s odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH koje su navedene u odluci Prvostepene komisije”.

Prvostepena komisija N/FS BiH licencu za nastup u Premijer ligi BiH naredne sezone, osim Slobodi, nije izdala Čeliku i Krupi.

”Odbijenicu” za izdavanje licence za nastup na evropskoj sceni u sezoni 2019/2020. dobio je FK Željezničar, čiji su čelnici najavili žalbu, te se nadaju da će im biti odobrena u drugostepenom postupku.