Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Velež: Jezikom tolerancije sjećamo se srebreničkih žrtava

fk velez

Na dan kad cijeli civilizirani svijet osuđuje najveći zločin u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, srebrenički genocid, teško je suzdržati emocije koje izviru iza svake izgovorene riječi suosjećanja i utjehe.

velez-srebrenica

Samo je dostojanstvena solidarnost sa žrtvama, bez podizanja nepotrebnih međunacionalnih tenzija, pravi način da se na normalan i civiliziran način oda pijetet za preko osam hiljada ubijenih, i da se  uputi iskrena i topla riječ utjehe njihovim najmilijim koji u ovih 20 godina prolaze golgotu tužnih sjećanja.

Poput velike većine i FK Velež, svi njegovi igrači, od najmlađih do seniora, treneri i članovi uprave, te navijači, također se suosjećaju s bolom porodica žrtava srebreničkog genocida.

Osjećaj solidarnosti je normalna reakcija svakog časnog čovjeka, s toga će sjećanje na Srebrenicu vječno živjeti u našim srcima, a FK Velež će, podsjećati na taj zločin jezikom tolerancije i maksimalnog uvažavanja drugih.

Na kraju krajeva, iako se ništa ne da uporediti s ljudskim žrtvama, fudbalski klub Velež najbolje zna kako je biti žrtva u ratu i poraću, pa je naš senzibilitet prema obespravljenim, ugnjetavanim i žrtvama još veći.