Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Željezničar: Nećemo prisustvovati sastanku u Općini Novo Sarajevo

zeljo press6

Predstavnici Fudbalskog kluba Željezničar neće prisustvovati današnjem sastanku i pres-konferenciji u Općini Novo Sarajevo, vezano za spor u vezi s rekonstrukcijom Stadiona Grbavica.

Kako je saopćeno, razlog za ovu odluku je činjenica da administracija i odgovorne osobe Kluba imaju obaveze u vezi s odigravanjem današnje gostujuće prvenstvene utakmice sa Čelikom u Zenici. Tvrde i da Klub nije dobio nikakve druge informacije u vezi sastanka.

Iz Općine Novo Sarajevo danas je poslan poziv za pres-konferenciju, na koju su pozvani predstavnici FK Željezničar i Sportskog društva Željezničar.

– Cijeneći činjenice da je poziv za sastanak došao neposredno prije održavanja sastanka, da administracija i odgovorne osobe kluba imaju obaveze vezane za odigravanje današnje gostujuće prvenstvene utakmice sa NK Čelik Zenica, te da nismo dobili nikakve druge informacije (dnevni red i teme sastanka), naša odluka je da nećemo prisustvovati sastanku, te ćemo hitno predložiti pismenim putem održavanje sastanka u drugom terminu. Također napominjemo, da je načelnik Općine Novo Sarajevo u prethodnom periodu u više navrata odlagao termin održavanja ranije dogovorenih sastanaka – saopćeno je iz Željezničara.