Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Željezničar u sporu sa ViK-om, raskinut ugovor sa Bobićem

grbavica (1)

Fudbalski klub Željezničar želi informisati navijače, sponzore i prijatelje kluba da je navodni dug prema JKP Vodovod i Kanalizacija (ViK) predmet sudskog spora i da Sud tek treba da utvrdi da li je Željezničar dužan platiti pomenuti iznos od 85.794,95 KM, saopštili su iz FK Željezničar.

”Sporni dug se odnosi na enormno visoke račune izdate za period od samo tri mjeseca 2014. godine, nakon čega je na stadionu ‘Grbavica’ detektovan kvar odnosno puknuće cijevi na prostoru oko sjeverne tribine. Klub je u sudskom postupku iznio dokaze da nije odgovoran za nastalo curenje vode na dijelu vodovodne mreže koja je u nadležnosti VIK-a, te da ne može biti dužan sporni iznos. Svi ostali računi FK Željezničar su uredno izmireni”, istakli su iz FK Željezničar, javlja Anadolu Agency (AA).

Sa Grbavice su jutros naglasili i da su potpisali sporazumni raskid ugovora sa dosadašnjim rezervnim golmanom Adnanom Bobićem, koji je u Želju stigao u januaru ove godine, a nakon toga nije ubilježio zvanični nastup u ”plavom” dresu. U dosadašnjoj karijeri Bobić je branio za Igman, Velež i Slobodu.