U slučaju izbacivanja u Prvu ligu RS

FK Zvijezda 09 planira tužiti Nogometni savez BiH

tuzla_city_zvijezda2

U Zvijezdi 09 smatraju da imaju teoretske šanse da ostanu u ligi ako bi se prvenstvo nastavilo, te da niko nema pravo da ih na taj način eliminiše iz Premijer lige

Fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine najvjerovatnije neće biti nastavljena, a Izvršni odbor NSBiH predstojeće sedmice sezonu bi trebao proglasiti završenom.

Sarajevo će biti proglašeno prvakom BiH, a u Evropu će i Željezničar, Zrinjski, te Borac. Elitu će napustiti Čelik i Zvijezda 09, a novi premijerligaši postat će Olimpik i Krupa, pišu Sportske.ba.

Što se Čelika tiče tu dileme skoro pa i nema. Zeničani nisu dobili licencu za Premijer ligu za sezonu 2020/21, dok je kod Zvijezde 09 sve mnogo “komplikovanije”.

Ova ekipa ima licencu za Premijer ligu, čak i za evropske kupove, ali je posljednja na tabeli i čeka odluku Izvršnog odbora NSBiH.

Ne samo da čeka, već i radi. Ukoliko ovu ekipu izbace u Prvu ligu RS, advokatski tim ekipe iz Etno sela Stanišić je spremio tužbu.

U Zvijezdi 09 smatraju da imaju teoretske šanse da ostanu u ligi ako bi se prvenstvo nastavilo, te da niko nema pravo da ih na taj način eliminiše iz Premijer lige. U slučaju selidbe u niži rang tražit će navodno od NSBiH da im nadoknadi sve troškove koje su imali ove sezone.

Za sada je samo Zvijezda najavila ovakav rasplet, ali sigurno je da će biti još klubova koji će posegnuti za tužbama. Od Željezničara koji je u utrci za duplu krunu, preko Širokog Brijega, Veleža, Tuzla Cityja…, kojima je uskraćena borba za Evropu.