Njemački stručnjak

Flick ostaje trener Bayerna još tri godine

Hans-Dieter Flick

Pod njegovim vodstvom Bayern je ostvario 18 pobjeda u 21 utakmici odigranoj u svim takmičenjima

Hansi Flick, 55-godišnji njemački nogometni trener, produžio je ugovor s muenchenskim Bayernom do 30. juna 2023. objavio je u petak najtrofejniji njemački nogometni klub.

U priopćenju stoji da je dogovor Flicka s predsjednikom Bayerna Karl-Heinzom Rummeniggeom, članom Upravnog odbora Oliverom Kahnom i sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem “rezultat pozitivnog razgovora vođenog u dobroj vjeri”.

Flick je u Bayern stigao 1. jula prošle godine u ulozi pomoćnika Nike Kovača, nakon što je osam godina bio u stručnom štabu njemačke reprezentacije. Kad je u novembru 2019. bivši selektor Hrvatske napustio Bayernovu klupu, Hansi Flick je bio promoviran u glavnog trenera kao privremeno rješenje, prenosi Hina.

Pod njegovim vodstvom Bayern je ostvario 18 pobjeda u 21 utakmici odigranoj u svim takmičenjima.

U trenutku prekida takmičenja u Bundesligi, Bayern je nakon 25 kola vodeći sa 55 bodova, četiri više od drugoplasirane Borussije Dortmund. U Ligi prvaka Bavarci još moraju odigrati uzvratnu utakmicu osmine finala na svojoj Allianz Areni protiv londonskog Chelseaja, nakon što su u prvom dvoboju odigranom na Stamford Bridgeu slavili sa 3-0.