Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reprezentacije Engleske

Foden brani selektora Southgatea: On određuje taktiku, ali igrači moraju reagovati na terenu

Foto: X

Novu priliku za popravljanje dojma Engleska ima u subotu od 18 sati. Tada u Duesseldorfu igra četvrtfinalni ogled protiv Švicarske

Uprkos prolasku u četvrtfinale na Euru engleska nogometna reprezentacija nikoga nije oduševila, a još uvijek ništa na prvenstvu nije pokazao Phil Foden, prošle sezone proglašeni najbolji igrač engleske Premier lige.

Engleska je bila na rubu ispadanja u osmini finala protiv Slovačke. Gubila je 0:1 do 95. minute kada je Jude Bellingham postigao prekrasan pogodak ‘škaricama’ za 1:1 i produžetke u kojima su Englezi potom slavili 2:1. Prije toga je Engleska u skupini svladala Srbiju 1:0 te remizirala 1:1 protiv Danske i 0:0 protiv Slovenije.

-Kritike na naš račun su opravdane, ali dio njih moramo preuzeti i mi, igrači. Selektor određuje taktiku, postavlja nas u sistem, ali na kraju ipak mi reagiramo na terenu. Nije ugodno slušati sve pogrdne riječi na račun selektora. Svaka ekipa mora imati lidera pa tako i reprezentacija. Neko ko će reagirati na pravi način kada stvari ne idu dobrim tokom, rekao je 24-godišnji Foden koji na prvenstvu još nije postigao ni jedan pogodak, ni jednom asistirao.

Novu priliku za popravljanje dojma Engleska ima u subotu od 18 sati. Tada u Duesseldorfu igra četvrtfinalni ogled protiv Švicarske.