Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

smiruje se situacija?

Fonseca: Cristante će biti kapiten u meču protiv Juventusa

Mediji u Italiji smatraju da Džeko neće biti u stratnoj postavi u sutrašnjem meču, dok se Fonseca nada nastavku serije pobjeda

Trener Rome Paulo Fonseca potvrdio je da će Bryan Cristante nositi kapitensku traku u sutrašnjem meču protiv Juventusa, te da je Edin Džeko “trenirao dobro”.

Sve oči uprte su u Džeku, nakon što se bh. reprezentativac vratio treninzima s ostatkom ekipe uoči velikog meča protiv “Stare dame”.

No, iako se napadač priključio ostatku ekipe nakon što je nekoliko dana samostalno trenirao, Fonseca je potvrdio da mu je oduzeta kapitenska traka, prenosi Football Italia.

– Ne mogu reći o Džeki ništa više od (sportskog direktora) Tiaga – dodao je Fonseca na pres-konferenciji.

– Dobro je trenirao. Ali Cristante će sutra biti kapiten – kazao je.

Mediji u Italiji smatraju da Džeko neće biti u stratnoj postavi u sutrašnjem meču, dok se Fonseca nada nastavku serije pobjeda.

Roma je na trećem mjestu Serije A, jedno mjesto iznad Juventusa, a Fonseca nije želio da uspoređuje dvije ekipe.

– Ne volim takve usporedbe, to su dva različita tima. Oni su snažni i imaju dobrog trenera. Drugačije je nego na početku sezone. Mnogo su dinamičniji, uvjereniji, imaju odlične individualce. No, mi smo u dobrom momentumu, vjerujemo u sebe – dodao je trener Rome.

Borja Mayoral trebao bi ponovo započeti utakmicu, a Fonseca je pohvalio španskog napadača.

– Znam šta može, ima kvalitet i igra dobro – rekao je trener i dodao da bi Roma mogla igrati s trojicom u veznom redu.

Portugalski trener potvrdio je da će golman Antonio Mirante biti u konkurenciji, ali da će na golu stajati Pau Lopez. Potom se osvrnuo i na neigranje pojedinih igrača.

Stephan El Shaarawy je trenirao jučer, ali neće biti u konkurenciji za meč.

– El Shaarawy neće biti tu. Pedro je dobro igrao na početku, ali se povrijedio. On je važan za tim, mnogo ga cijenim – dodao je Fonseca.