Formira se Radna grupa za rješavanje problema u FK Velež

velez

Na inicijativu novoosnovanog UG “Mostarski rođeni”, u prostorijama Kluba navijača “Red Army” Mostar održan je sastanak, na kojem su prisustvovali, pored spomenutih udruženja članovi Upravnog odbora FK Velež iz Mostara i drugi prijatelji kluba.

Na sastanku se razgovaralo o teškoj situaciji u kojoj se FK Velež nalazi. Iznesena je spremnost svih prisutnih da se zajedničkim snaga pomogne klubu. Pozivaju se svi oni koji su voljni pomoći u rješavanju problema s kojima se klub suočava da doprinesu otklanjanju istih.

Na sinoćnjem sastanku dogovoreno je i formiranje Radne grupe, što će biti učinjeno u toku naredne sedmice. Radnu grupu će činiti članovi koje će predložiti rukovodstvo kluba, navijači i drugi prijatelji kluba.

Zadatak Radne grupe će biti urgentno traženje rješenja trenutnim gorućim problemima, priprema prijedloga za izmjene Statuta na Skupštinu, kao i izradu kratkoročnog i dugoročnog plana djelovanja.

Skupština kluba će biti održana čim se ispune sve pravne procedure koje su potrebne za njezino sazivanje, te bude sačinjen revizorski izvještaj, stoji u saopštenju FK Velež.