fiorentina

Franck Ribery ima novi klub

ribery

Riberyju će Fiorentina biti osmi različiti klub u karijeri, nakon Boulognea, Alesa, Bresta, Metza, Galatasaraya, Marseillea i ranije spomenutog Bayerna

Franck Ribery novi je igrač Fiorentine, a vijest je danas dobila i svoju službenu potvrdu.

Francuski 36-godišnji veteran dogovorio je dovogodišnju saradnju s italijanskim prvoligašem.

Ribery je u Firecu stigao sa stilom, privatnim avionom u društvu supruge Wahibe, a na aerodromu su ga dočekale stotine navijača “Viola”. Bivši igrač Bayerna (2007.-2019.) otkrio je kako je njegov bivši saigrač iz Bayerna Luca Toni odigrao važnu ulogu u transferu.

“Razgovarao sam s Fiorentinom zadnjih sedmica, kao i s Tonijem koji mi je rekao da je Fiorentina sjajan klub, kao i da je Firenca divan grad. Jako sam sretan što sam ovdje, sve mi se sviđa, tako i jezik”, rekao je Ribery po dolasku.

Riberyju će Fiorentina biti osmi različiti klub u karijeri, nakon Boulognea, Alesa, Bresta, Metza, Galatasaraya, Marseillea i ranije spomenutog Bayerna. S Bayernom je osvojio čak devet titula šampiona Njemačke, a vrijedi spomenuti da je po jednom stigao do pehara u Ligi šampiona, Superkupu Evrope i FIFA svjetskom klupskom prvenstvu. U dresu reprezentacije Francuske, s kojom je bio vicešampion svijeta 2006. godine, odigrao je 81 susret uz 16 pogodaka.

Bivši francuski reprezentativac je potpisao dvogodišnji ugovor, a italijanski mediji tvrde da će u tom periodu zaraditi četiri miliona eura.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.