Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roxana Maracineanu

Francuska ministrica: Historijska odluka igrača Basaksehira i PSG-a

incident

Maracineanu, koja je rumunskog porijekla, na Twitteru je pozdravila solidarnost i postupak igrača obje ekipe, dodajući da sada čekaju rezultate istrage

Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu ocijenila je historijskom odluku igrača Istanbul Basaksehira i Paris Saint-Germaina (PSG) da napuste teren nakon što je četvrti sudija Rumun Sebastian Coltescu rasistički uvrijedio pomoćnog trenera tima iz Istanbula Pierrea Weboa, javlja Anadolu Agency (AA).

Maracineanu, koja je rumunskog porijekla, na Twitteru je pozdravila solidarnost i postupak igrača obje ekipe, dodajući da sada čekaju rezultate istrage.

Za riječi sudije Coltescua je kazala da se radi o “uvriježenom rasističkom izrazu”.

Utakmica između PSG-a i Medipol Basaksehira prekinuta je u 12. minutu nakon što je četvrti sudija Rumun Sebastian Coltescu rasistički uvrijedio pomoćnog trenera tima iz Istanbula Pierrea Weboa. Gosti su potom napustili teren stadiona ”Park prinčeva” i odbili nastaviti meč dok se sudija ne suspenduje.

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) saopćila je da će nakon incidenta utakmica šestog kola grupe ”H” Lige prvaka između Paris Saint-Germaina (PSG) i Istanbul Basaksehira, biti nastavljena u srijedu u 18.55 sati.