Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Didier Deschamps

Francuski selektor: Kad bi Griezmann progovorio, Koemanu se to ne bi svidjelo

griezmann

Znam da nije sretan svojom situacijom u Barceloni, kaže Deschamps

Trener Barcelone Ronald Koeman je nakon utakmice protiv Seville (1:1) označio Antoinea Griezmanna kao jednog od krivaca za to što katalonski klub nije pobijedio.

“Imao je dvije prilike i zbog svoje kvalitete morao je zabiti barem jedan gol. Morao je”, rekao je Koeman pa objasnio zašto je francuskog napadača izveo na poluvremenu prošle utakmice u Vigu.

“To je bila taktička promjena. Ostali smo s igračem manje i odlučio sam u igri ostaviti Ansua Fatija s kojim imamo više dubine i brzine.”

Barcelona je u tri kola postigla osam golova, a Griezmann nije učestvovao ni u jednom.

Nakon takvih riječi Koemana oglasio se francuski selektor Didier Deschamps.

“Znam da nije sretan svojom situacijom u Barceloni. Ne želim se miješati u situacije mojih igrača u njihovim klubovima, ali Griezmann igra na poziciji na kojoj nikad nije igrao. Koeman ga koristi na desnom krilu i čak mu je rekao da ne razumije zašto su ga ostali treneri koristili na drugoj poziciji u napadu. Mislim da je ipak Antoine puno korisniji u sredini terena, tamo gdje može više imati loptu. Nema on mogućnosti kao drugi krilni igrači predriblati suparnike i projuriti pored njih. On mora imati loptu u nogama i igrati pametno”, rekao je Deschamps i dodao da Griezmann ne komentira javno svoju situaciju u Barceloni, ali da kad bi progovorio, Koemanu se ne bi svidjelo što čuje.