Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Frank de Boer novi trener Intera

de boer

Fudbalski klub Inter iz Milana službeno je potvrdio da je za novog trenera imenovan Holanđanin Frank de Boer. Prethodno je klub postigao sporazumni raskid ugovora sa Robertom Mancinijem, javlja Anadolu Agency (AA).

“FC Internazionale Milano potvrđuje da će Holanđanin Frank de Boer biti predstavljen kao novi trener u utorak poslijepodne na press konferenciji. De Boer će potpisati trogodišnji ugovor sa klubom i popodne će voditi trening prvog tima. Holandski trener sa sobom u klub donosi ogromno međunarodno iskustvo koje je stekao igrajući na najvišem nivou”, kaže se u saopštenju Intera.

Tokom sjajne igračke karijere De Boer je igrao za Ajax, Barcelonu, Galatasaray, Glasgow Rangers, te za dva katarska kluba. U dresu reprezentacije Holandije odigrao je 112 utakmica i postigao 13 golova.

Trenerskim poslom se počeo baviti u omladinskom pogonu Ajaxa, da bi od 2010. godine postao šef stručnog štaba prvog tima. U naredne četiri godine osvojio je isto toliko naslova šampiona Holandije. No, uslijedile su dvije sezone bez trofeja, pa se u maju ove godine rastao sa klubom iz Amsterdama.