Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zbog dugovanja

FSKS suspendovao FK Željezničar i još tri kluba

fsks (1)

Također, zbog dugovanja su suspendovani i FK Olimpik, FK Unis, FK Radnik Hadžići, a suspenzija se odnosi na omladinske ekipe navedenih klubova

Prije manje od dvije sedmice je FK Željezničar od strane Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo upozoren da treba isplatiti dugovanja u iznosu od oko 10.500 KM, piše SCsport.ba.

Kako to Plavi nisu učinili u predviđenom roku, na posljednjoj sjednici Disciplinske komisije FSKS donesena je odluka o suspenziji FK Željezničar, što je potvrđeno objavom biltena ovog Saveza.

“Suspenduje se FK Željezničar Sarajevo na osnovu člana 117. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH zbog neizmirivanja finansijskih dugovanja prema Fudbalskom Savezu Kantona Sarajevo po odluci Disciplinke komisije FS KS broj: 342/21 od 11.06.2021. godine.

Suspenzija FK „Željezničar“ Sarajevo počinje da teče danom isteka ostavljenog roka za isplatu novčane obaveze iz prethodno donesene odluke Disciplinske komisije FS KS. Suspenzija se ukida nakon što se utvrdi da je prestao razlog suspenzije ili poslije izvršene uplate punog iznosa obaveze.

FK „Željezničar“ Sarajevo je nakon izvršenja obaveze dužan istog dana dostaviti obavijest o izvršenju obaveze FS KS putem telefaksa ili elektronskom poštom”, piše u biltenu FSKS.

Također, zbog dugovanja su suspendovani i FK Olimpik, FK Unis, FK Radnik Hadžići, a suspenzija se, kako piše SCsport odnosi na omladinske ekipe navedenih klubova.