Fudbal

Abdelhak Nouri

Fudbaler Ajaxa probudio se iz kome nakon dvije godine i devet mjeseci

27/03/2020

Nouri se na travnjak srušio u 72. minuti prijateljske utakmice koju su Ajax i Werder iz Bremena igrali 8. jula 2017. godine

Nakon dvije godine i devet mjeseci iz duboke kome se probudio fudbaler holandskog Ajaxa Abdelhak Nouri koji je u tom stanju završio nakon što se srušio na teren za vrijeme utakmice koju su Ajax i Werder Bremen igrali u julu 2017. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Nourijev brat Abdelrrahim za holandske medije je kazao da se 22-godišnji fudbaler probudio iz kome i da prepoznaje članove porodice.

“U potpunosti je pri svijesti. Samostalno jede, kiše, spava, ali još uvijek ne može ustati iz kreveta. Njegov život i dalje ovisi o nama. Pokretom obrva ili smiješkom komunicira s nama. Većinom je nasmijan, a ponekad se i rastuži“, kazao je Abderrahim.

Nouri se na travnjak srušio u 72. minuti prijateljske utakmice koju su Ajax i Werder iz Bremena igrali 8. jula 2017. godine. Doživio je snažnu aritmiju srca i pretrpio veće oštećenje na mozgu.

Holandski fudbaler marokanskih korijena u bolnicu je prebačen helikopterom i dijagnosticirano mu je trajno oštećenje na mozgu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.