Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marco Reus

Fudbaler Borussie odbio poziv selektora Njemačke za Euro

low (1)

Tridesetjednogodišnji fudbaler za Borussiu Dortmund ove sezone odigrao je 48 utakmica i postigao deset golova, a asistirao je 14 puta

Marco Reus, fudbaler Borussie Dortmund, odbio je poziv selektora reprezentacije Njemačke Joachima Lowa za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Reus je odbio poziv zbog naporne sezone i ličnih razloga, istakao je da će biti vjerni navijač nacionalnog tima na prvenstvu Starog kontinenta.

“Odluka je bila vrlo teška jer uvijek ponosno nosim nacionalni dres. No, bila je ovo naporna godina za mene i odlučio sam pružiti svom tijelu potreban odmor. Odmorit ću se i dobro pripremiti za sljedeću sezonu”, rekao je Reus.

Reus je s Borussijom Dortmund prije pet dana osvojio njemački DFB kup, kada su u finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu savladali Leipzig sa 4:1. Borussia je tako po peti put osvojila DFB kup (1964–65, 1988–89, 2011–12, 2016–17, 2020/21).

U Bundesligi, Reus i njegovi suigrači kolo prije kraja osigurali su nastup u Ligu prvaka iduće sezone. Titulu je osvojio Bayern.

Tridesetjednogodišnji fudbaler za Borussiu Dortmund ove sezone odigrao je 48 utakmica i postigao deset golova, a asistirao je 14 puta.

Za reprezentaciju Njemačke upisao je 44 nastupa i 13 puta je tresao protivničku mrežu.