Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

turski mediji

Fudbaler Dinama odbio potpisati za turski klub kad je shvatio gdje bi trebao živjeti!?

drmic josip dinamo
FOTO: Dinamo Zagreb
Josip Drmić

Drmić je karijeru započeo u Zurichu, a nastupao je i za Nürnberg, Bayer Leverkusen, Borussiju Monchengladbach, HSV i Norwich

Josip Drmić (31) odbio je transfer u turski Gaziantep kada je saznao da je istoimeni grad udaljen stotinjak kilometara od Sirije, gdje nerijetko izbijaju ratni sukobi.

Turski mediji Tele1 i Haberiniz tvrde da je tamošnji prvoligaš dogovorio uvjete s Drmićem, ali on se predomislio. Turci su ga pokušali nagovoriti, ali Drmić bi trebao ostati u Dinamu, s kojim ima ugovor do ljeta 2024. Gaziantep je doživio tri poraza u tri kola turskog prvenstva i nalazi se na zadnjem mjestu.

Drmić je u ljeto prošle godine došao u Dinamo, nakon što je sezonu odradio u Rijeci. U prvoj sezoni upisao je 50 nastupa, 14 pogodaka i devet asistencija za zagrebački klub, no u drugoj je u puno težoj situaciji. Bivši trener Dinama Igor Bišćan gotovo ga i nije koristio.

U kvalifikacijama za Ligu prvaka dobio je 12 minuta protiv Astane (2:0), dok je u prvom kolu, u porazu od Hajduka (1:2), igrao 11 minuta. Bišćanov nasljednik, trener Sergej Jakirović, u slavlju nad Rijekom ubacio ga je u 90. minuti. S obzirom na minimalnu minutažu, nerijetko se govori kako bi Drmić mogao napustiti Dinamo prije isteka ugovora, premda je došao kao zvijezda.

Drmić je karijeru započeo u Zurichu, a nastupao je i za Nürnberg, Bayer Leverkusen, Borussiju Monchengladbach, HSV i Norwich. Ima 35 nastupa i deset pogodaka za švicarsku reprezentaciju. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na dva miliona eura.