Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

turska

Fudbaler negira da je žiletom povrijedio četvoricu suparnika, snimci govore suprotno

turska – fudbal – zilet

Optuženi Calar je saslušan u tužilaštvu, a sud u Diyarbakiru ga je pustio na slobodu uz izrečenu zabranu napuštanja Turske i obaveznog redovnog javljanja u policijsku stanicu

Fudbaler u Turskoj optužen da je tokom ligaške utakmice oštrim predmetom povrijedio najmanje četiri igrača protivničkog tima, javlja Anadolu Agency (AA).

Incident se dogodio proteklog vikenda na stadionu u Diyarbakiru tokom meča između trećeligaških ekipa Amad SFK i Sakaryaspora.

Fudbaler domaće ekipe Mansur Calar je, prema tvrdnjama protivničkih igrača, tokom meča u ruci držao oštri predmet kojim je povrijedio četvoricu protivnika.

Calar je saslušan u tužilaštvu, a sud u Diyarbakiru ga je pustio na slobodu uz izrečenu zabranu napuštanja Turske i obaveznog redovnog javljanja u policijsku stanicu.

Optuženi je odbacio optužbe i tvrdi da protivnički fudbaleri preuveličavaju slučaj.

Predsjednik kluba Amed SFK Ali Karakus je kazao da se na fudbalskim terenima treba igrati fudbal i širiti ljubav i jedinstvo, a nikako davati prostor incidentima koji rađaju tenzije i mržnju.

Karakus je također kazao da su optužbe na račun fudbalera Calara izmišljene i neprihvatljive jer su povrijeđeni igrači mogli prekinuti meč i žaliti se, a ne to činiti tek po okončanju susreta.

Ističući kako je Sakaryaspor porazom u Diyarbakiru ostao bez realnih šansi za osvajanje titule prva, Karakus je kazao da je neprihvatljivo da se tako prljavim optužbama služe kako bi došli do bodova.

Na objavljenim snimcima sa utakmice se vidi kako optuženi Calar ima neki predmet u ruci, a objavljene su i fotografije ožiljaka na licima i tijelima suparničkih igrača.