Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kriza zbog koronavirusa

Fudbaleri Atletico Madrida pristali na smanjenje plata za 70 posto

atletico

Fudbaleri Atletico Madrida prihvatili smanjenje plata kako bi zaštitili primanja 430 uposlenika

Fudbaleri Atletico Madrida prihvatiće smanjenje plata za 70 posto tokom krize izazvane širenjem novog koronavirusa, kako bi zaštitili primanja 430 uposlenika, potvrdili su iz kluba sa Wande Metropolitano, preonosi Anadolu Agency (AA).

Atleticove mjere slične su onima u Barceloni i Real Madridu, a dolaze kao odgovor na vanredno stanje koje je proglašeno u Španiji, gdje je broj umrlih od oboljenja COVID-19 u četvrtak prešao 10.000.

“Dogovor će značiti smanjenje plata za 70 posto stručnog kadra i igrača muškog prvog tima, ženskog prvog tima i Atletico Madrida B, dok je na snazi vanredno stanje. Od samog početka cilj kluba u proučavanju mogućih mjera za suočavanje s ovom delikatnom situacijom bio je da što više smanji udar na plate svojih zaposlenika”, saopštili su u četvrtak kasno uvečer iz Atletica.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 53.100 ljudi, a potvrđeno je preko 1.000.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 180 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins. Do sada se oporavilo više od 210.000 ljudi.