Fudbal

duguju im novac

Fudbaleri Borca okupili se pred opštinom i započeli štrajk glađu

09/06/2020

Fudbaler Aleksandar Stojimirović, ističe da Borac nije jedini i da slične probleme imaju igrači još nekoliko klubova u Srbiji

Dvadeset pet bivših fudbalera FK Borac započeli su štrajk glađu ispred zgrade opštine u Čačku zbog neizmirenih dugovanja koja prema njima ima čačanski fudbalski klub.

Ovo je prvi štrajk glađu zabilježen u historiji ovog sporta, a igrači kažu da su bili prinuđeni na radikalan potez, jer nisu naišli na razumijevanje uprave kluba.

– U FK Borac sam igrao 18 mjeseci, i za sve to vrijeme primio sam samo tri plate, a slično je bilo i sa mojim saigračima. Nakon tog perioda, bio sam prinuđen da odem iz Čačka jer više nisam vidio nikakvu perspektivu. Tadašnji rukovodioci svjesno su nas prevarili i doveli bez namere da nas plate. Svi mi imamo pravosnažne presude na kojima stoji cifra koliko se kome novca duguje. Ovo nije politički potez, mi ne podržavamo nikoga, mi samo želimo da naplatimo ono što smo pošteno zaradili, jer smo ostavljali i srce i snagu na terenu, izjavio je Miloš Marković, nekadašnji fudbaler crveno-bijelih koji je iz Borca otišao 2018. godine, a prenosi Glaszapadnesrbije.rs.

Fudbaler Aleksandar Stojimirović, ističe da Borac nije jedini i da slične probleme imaju igrači još nekoliko klubova u Srbiji. Kako je istakao, momci koji su se odlučili za štrajk glađu u Čačku žele na ovaj način da skrenu pažnju na sve muke i peripetije koje imaju oni što se profesionalno bave fudbalom i da se izbore za svoje, ali i interese svih njih.

– Naše karijere su jako kratke, vrlo često se završavaju i prije roka zbog brojnih povreda, zato je jako bitno da imamo redovna primanja. Od prvih treninga smo navikli na fer igru i borbu, zato sada ne možemo da se pomirimo sa činjenicom da smo izigrani i da su naš trud i ulaganja bili uzaludni. Želimo da budemo shvaćeni na pravi način, ne tražimo ništa što nam ne pripada, već samo ono što nam je obećano, kazao je Stojimirović.

Štrajk fudbalera u Čačaku predvodi Mirko Poledica, predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost koji je naveo da su ovi momci najbolji primjeri srbijanskog društva i da su najmanje od svih zaslužili ovakav tretman u njegovom rodnom gradu.

– Kao Čačanin osjetio sam potrebu da podržim ove momke, a podrška je stigla i od drugih velikih imena iz svijeta fudbala. Želimo zajedno da kažemo da je dosta prevara, ovi momci nisu zaslužili da odu sa gorkim ukusom. Iskoristili su ih, kako bi oprali novac. Obavili su brojne malverzacije i tu je sve jasno, tako da i policija može da ispita sve moje navode. Do štrajka glađu nije došlo odjednom, mi smo o tome obavijestili gradsku vlast, ali nismo naišli na odgovor. Želimo da se obrate ovim momcima i ponude rješenje, nećemo stati dok im se novac ne isplati i sva dugovanja postanu prošlost, naveo je Poledica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.