Fudbaleri Milana će na rukavu nositi grb Chapecoensea

milan_chape

Italijanski Milan će na poseban način odati počast brazilskom klubu Chapecoense, čija je gotovo cijela ekipa poginula u padu aviona kod Medellina, javlja Anadolu Agency (AA).

U Milanu je odlučeno da se gest solidarnosti pokaže na utakmici Serie A protiv Crotonea koja će se igrati u nedjelju u 12.30 sati.

Fudbaleri Milana će, naime, novoj utakmici nositi posebne dresove, na čijem će lijevom rukavu biti grb Chapecoensea, a na pozadini dresa će pisati “Forza Chape”.

Također, navijači Milana pokrenuli su akciju kako bi njihov klub odigrao prijateljsku utakmicu na San Siru protiv brazilske ekipe na tradicionalnom Trofeju Luigi Berlusconi, a prikupljeni novac s tog meča bio bi poklonjen Chapecoenseu.

Inače, brazilski klub svaki dan dobiva veliku podršku mnogih svjetskih klubova.

Podsjećamo, u avionskoj nesreći koja se dogodila 28. novembra poginulo je 18 igrača i trener Chapecoensea. Avion, koji je iz bolivijskog Santa Cruza charter letom prevozio ekipu Chapecoensea i novinare na finale Kupa Sudamericana u Medellinu protiv Atletico Nacionala, srušio se sa 77 putnika, uključujući i članove posade. Pad aviona preživjelo je pet osoba, među kojima i tri fudbalera brazilskog kluba, dok su 72 osobe smrtno stradale.