Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fudbaleri Sarajeva obavili posljednji trening pred odlazak u Armeniju

FKSarajevo_trening

Fudbaleri Sarajeva jutros su u Trening kampu u Butmiru obavili posljednji trening pred sutrašnje putovanje u Armeniju gdje će igrati prvi meč prvog pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu protiv ekipe Banantsa.

Trener “bordo” tima Husref Musemić zadovoljan je kako su pripreme protekle, te generalno stanjem u ekipi, ali oprezan je u izjavama pred meč s Armencima.

– Mislim da smo kvalitetnija ekipa, ali to ništa ne mora da znači. U fudbalu je sve moguće. Moramo na terenu pokazati da smo bolji. Naš cilj je prolazak dalje. Kroz naredne dvije sedmice želimo da se još bolje pripremimo i uigramo. Banants je najopasniji u prekidima, imaju igrače koji dobro izvode slobodne udarce. Taktički nisu toliko dobri, ali imaju brzog i nezgodnog igrača u špicu koji može napraviti probleme – izjavio je Musemić.

Sarajevo je tokom priprema u Sloveniji upisalo tri pobjede, ali Musemić je podsjetio na zimske pripreme u Antaliji, kada je “bordo” tim također dobro igrao, a potom imao loš nastavak sezone.

– U posljednje dvije sezone loše startujemo, a nakon toga smo pokušavali nadoknadit zaostatak što je bilo veoma teško. Želimo proći prvo kolo Evropske lige a onda dobro početi domaće prvenstvo, da nam se ne bi dešavale situacije iz protekle dvije sezone – ističe šef struke FK Sarajevo.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski naglašava da će ekipa dati maksimum da se plasira u drugo pretkolo takmičenja.

– Sve je proteklo u najboljem redu, ekipa je obavila odlične pripreme i dobro smo odigrali pripremne utakmice. Igrali smo dobro, imali posjed lopte, stvarali prilike i postizali golove. Znamo protiv koga igramo, gledali smo utakmice Banantsa i pokušat ćemo iskoristiti njihove mane. Mislim da smo kvalitetniji protivnika, ali to ništa ne mora značiti – rekao je Velkoski.

Prvi meč kvalifikacija za Evropsku ligu Babants i Sarajevo će igrati u Jerevanu u srijedu s početkom u 15.30 sati.