Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fudbaleri Sarajeva počeli pripreme

fk sarajevo pripreme 2018

Fudbaleri Sarajeva danas su počeli s pripremama za novu sezonu i utakmice 1. pretkola Evropske lige.

Na današnjoj prozivci u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru, šefu stručnog štaba Husrefu Musemiću odazvali su se Pavlović, Kovačević, Tucaković, Šofranac, Mujakić, Bekić, Šabanović, Hodžić, Mustafić, Stanojević, Crepulja, Hebibović, Rahmanović, Velkoski, Ahmetović, Šišić, Pidro, Salčinović, Halilović, Radovac, Lelić i Mehuljić.

Adukor i juniori Klarić, Blagojević, Kurdić i Resić dobili su dozvolu stručnog štaba da se ekipi priključe u ponedjeljak, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Na treningu se pojavio i novi fudbaler, krilni napadač Benjamin Tatar, koji će trenirati s ekipom u narednim danima, a do odlaska na drugu fazu priprema očekuje se dolazak još dva nova nogometaša.

Bordo ekipa će u Sarajevu trenirati do petka nakon čega odlazi na pripreme u Sloveniju. U Rogaškoj Slatini planirano je odigravanje tri prijateljske utakmice – 25. juna protiv Rabotničkog, 28. juna protiv Radničkog iz Niša, dok se još traži protivnik za utakmicu planiranu 1. jula.

Ekipa se iz Slovenije vraća u Sarajevo 2. jula, gdje će trenirati do prve utakmice 1. pretkola Evropske lige, koja se igra 12. jula.