Fudbaleri Sarajeva uvjerljivo savladali Mladost

fk sarajevo – mladost 1

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja s 4:0 u susretu 2. kola Premijer lige BiH odigranoj na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

Sarajevo je od početka utakmice nametnulo svoj ritam utakmice i pokazalo da je mnogo bolji tim od ekipe Mladosti. Izabranici Husrefa Musemića nizali su šanse pred golom Mladosti i bilo je samo pitanje vremena kada će doći do vodstva.

U prvih petnaest minuta meča najopasniji igrač Sarajeva bio je Handžić, koji u dva navrata šutira na gol gostujućeg tima, ali njegovi udarci nisu bili precizni te promjene rezultata nije bilo.

Sarajevo je nastavilo s napadima što se isplatilo u 23. minutu, kada je golman Mladosti Velić odbranio udarac Resića iz slobodnog udarca, a lopta se odbila do Tatara koji snažnim šutom matira golmana gostiju.

Nakon vodećeg pogotka stanje na terenu se nije mnogo promijenilo, domaći nogometaši su nastavili napadati, a Mladost se uglavnom fokusirala na odbranu svog šesnaesterca. Nakon nešto mirnijeg perioda igre, Tatar u 38. minutu susreta postiže svoj drugi gol, a ponovo je bio precizan nakon što se lopta odbila do njega.

Do kraja poluvremena i Mladost je dva puta zaprijetila Pavloviću, međutim odbrana Sarajeva je bila na visini zadatka, pa promjene rezultata nije bilo.

Prvih petnaestak minuta igre u drugom poluvremenu nije donijelo većih uzbuđenja. Igralo su uglavnom na sredini terena, a domaćin je djelovao zadovoljno vodstvom od 2:0.

Sarajevo je ponovo prvo zaprijetilo preko Resića, ali i Mladost je u tim trenucima igrala otvorenije pa su gosti imali šansu preko Mujagića, koji šutira pravo u Pavlovića. U 67. minutu Mišić je šutirao pored gola Sarajeva, a zatim golman Sarajeva odlično brani udarce Mujagića i Guzine.

Promašaje Mladosti u 78. minutu kaznio je Šefkija Resić koji povećava prednost domaćina na 3:0 i rješava pitanje pobjednika ovog meča.

Kada je izgledalo da će utakmice završiti pobjedom Sarajeva od 3:0, Haris Handžić u sudijskoj nadoknadi postiže četvrti gol za “bordo” tim i ovjerava ubjedljivu pobjedu Sarajeva.