Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fudbaleri Sarajeva završili pripreme u Čitluku, od petka u Antaliji

musemic_pripeme_sarajeva_1
FOTO D. Begović / Fokus.ba

Fudbaleri i stručni štab Sarajeva u popodnevnim satima vratit će se u glavni grad Bosne i Hercegovine, nakon što su okončali osmodnevne pripreme u Čitluku.

Na jugu Bosne i Hercegovine izabranici trenera Husrefa Musemića pretežno su radili na poboljšanju fizičke spreme, ali su odigrali i dvije prijateljske utakmice, protiv GOŠK-a (2:0) i Veleža (1:1). Prvotimci Sarajeva ostaju u glavnom gradu BiH do petka, 25. januara, kada je planiram odlazak ekipe na završni dio priprema u Antaliju, javlja Anadolu Agency (AA).

U Turskoj fudbalere ”bordo” kluba očekuju četiri prijateljske utakmice. Prva je na rasporedu 28. januara, a protivnik je učesnike Lige Prvaka, FC Qarabag (Azerbejdžan). Drugi protivnik je ruski drugoligaš Kuban Krasnodar (2. februara), a preostala dva su FC Mariupol iz Ukrajine (4. februara) i FK Budućnost Podgorica (8. februara).

Prvi prvenstveni duel u nastavku Premijer lige BiH Sarajevo će odigrati 17. februara protiv Širokog Brijega na stadionu ”Pecara”. Poslije 18. odigranih kola u jesenjem dijelu šampionata Sarajevo je treće na tabeli sa 35 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Široki Brijeg. Lidera na tabeli je Željezničar sa 41 osvojenim bodom, jednim više od Zrinjskog.