Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nogometni kup bih

Fudbaleri Slobode vjeruju u čudo u utakmici sa Sarajevom

l_2bdaa69f67b104db92ca46acd142160c

Emir Jusić, prvotimac Slobode, ističe kako on i saigrači imaju pravo na nadu

Fudbaleri tuzlanske Slobode u revanš susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u srijedu će na stadionu Tušanj od 14 sati dočekati ekipu Sarajeva. U prvom susretu tim iz Sarajeva je ostvario pobjedu od 2:0.

– Sarajevo posjeduje individualan kvalitet, ali i kvalitetan roster. Mi smo u nedjelju igrali tešku utakmici sa Zrinjskim i imali smo dan manje od Sarajeva za pripremu revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH. Ponovo u sastavu neće biti Josipa Balića a, kao što je poznato, inače imamo sužen roster. Ne znači to da ćemo se predati. Želimo pružiti maksimum protiv Sarajeva koje uz Zrinjski i Tuzla City ima najbolji tim u BiH – kaže Adnan Jahić, pomoćnik Mladenu Žižoviću u stručnom štabu tuzlanske Slobode.

Emir Jusić, prvotimac Slobode, ističe kako on i saigrači imaju pravo na nadu.

– Sarajevo je sigurno kvalitna ekipa. Igrali su dobro protiv Borca iako nisu upisali pobjedu. Sigurno ćemo dati maksimum. Imamo pravo da želimo, da imamo nadu, da se nadigravamo, ako budemo pravi mislim da možemo stići rezultat – kaže Jusić.

Revanš susret četvrtfinala Kupa BiH između Slobode i Sarajeva igra su u srijedu od 14 sati na stadionu Tušanj. Utakmicu će suditi Danijel Bojo iz Kiseljaka.