Fudbal

grbavica

Fudbaleri Željezničara počeli pripreme: Možemo još više napredovati

20/06/2020

Imamo dva super terena na Grbavici, nekada ćemo i van Sarajeva trenirati, ali ćemo pokušati odigrati što više utakmica, jer je to ono što fali igračima, rekao Osim

Fudbaleri sarajevskog Željezničara današnjim okupljanjem na stadionu Grbavica počeli su pripreme za sezonu 2020/21. Tokom okupljanja, nakon kojeg je uslijedio i prvi trening, kapiten “plavih“ Semir Štilić kazao je kako smatra da će ove sezone ekipa još više napredovati, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Mislim da je 40 dana dovoljno za pripreme. Može se odigrati dovoljno utakmica, obaviti dovoljno dobrih treninga i mislim da ćemo se dobro spremiti. Vidjećemo koliko će pauza ostaviti traga, poslije nekoliko utakmica ćemo vidjeti kako ćemo odreagovati. Ipak, svi smo u istoj situaciji, ne vidim da će neko biti u prednosti. Što se tiče ekipe, tek danas počinjemo, znamo gdje smo zadnju sezonu završili. Mislim da možemo još više da napredujemo ove sezone, biće dosta faktora koji utiču na rezultat, ali na nama je da se dobro pripremimo, da dobro radimo i da se nadamo najboljem“, kazao je Štilić za zvaničnu klupsku internet stranicu.

Amar Osim, šef stručnog štaba Željezničara najavio je mogućnost dovođenja određenih pojačanja u ofanzivnom dijelu tima.

“Nećemo žuriti, prelazni rok nije počeo, znamo da sve lige osim naše igraju, znamo da se ništa neće dešavati još najmanje 15, 20 dana i neće biti slobodnih igrača. Očekujemo i pretpostavljamo da će se u julu, čak i u augustu otvoriti dosta situacija kada su igrači u pitanju. Već tada ćemo početi igrati prvenstvo, ali mislim da ćemo preuzeti rizik. Možda ćemo početi igrati a da ne uzmemo nikog, čekat ćemo da se otvore adekvatne i kvalitetne opcije“, kazao je Osim i osvrnuo se na period priprema nakon duge pauze zbog koronavirusa:

“Niko ne zna je li ovo dovoljno za pripreme, to je period otprilike koji koristimo za zimsku pauzu. Treba znati da smo mi radili, počeli smo trenirati nekih 20, 25 dana prije ove pauze. Tada su igrači već ušli u neku formu koja je bila fina. Ne vjerujem da su igrači što se tiče fizike u deficitu, ali druga je stvar ovo s loptom. Imamo dva super terena na Grbavici, nekada ćemo i van Sarajeva trenirati, ali ćemo pokušati odigrati što više utakmica, jer je to ono što fali igračima. Utakmice su ono što može vratiti osjećaj koji imaš. Bez toga nema ništa, pazićemo na minutažu, jer igrati nakon četiri mjeseca nije bezopasno.“

Prvim treningom Željezničar je krenuo s pripremama za sezonu koja bi trebala početi 1. augusta. “Plavi“ će pripreme obaviti na Grbavici gdje na raspolaganju imaju dva terena u odličnom stanju, te jedan dio priprema u Konjicu. Ekipa u Konjic odlazi u utorak i tamo će trenirati do nedjelje. Stručni štab je zakazao nekoliko pripremnih utakmica, pa je tako 1. jula na rasporedu susret protiv Veleža, 5. jula protivnik je Mladost DK, 18. jula “Željo“ će ugostiti Široki Brijeg, a generalna provjera dogovorena je s ekipom Tuzla City. U toku su pregovori za još nekoliko utakmica, a svi susreti će se igrati na glavnom terenu Grbavice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.