Premijer liga BiH

Fudbaleri Željezničara u srijedu počinju pripreme

zeljo pripreme3

U nedjelju, 19. januara, u jutarnjim satima ekipa će otputovati u Međugorje gdje će se pripremati do 30. januara

Fudbaleri Željezničara pripreme za naredni dio sezone počet će u srijedu, 15. januara, u 12 sati kada će obaviti trening na ”Grbavici”, saopštili su danas iz drugoplasiranog kluba poslije jesenje polusezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

”Stručni štab će prvo obaviti prozivku, a potom će ekipa odraditi trening na Grbavici. U četvrtak i petak će ‘plavi’ obaviti ljekarske preglede i trenirati u hotelu ‘Hills’ koji sadrži sale na umjetnom travom i parketom. U nedjelju, 19. januara, u jutarnjim satima ekipa će otputovati u Međugorje gdje će se pripremati do 30. januara”, istakli su iz FK Željezničar, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tokom boravka u Sportskom centru ”Circle” u Međugorju Željezničar će odigrati tri pripremne utakmice. Prvu već 21. januara protiv Veleža, zatim 25. januara protiv Širokog Brijega. Posljednju provjeru u ovom dijelu priprema tim trenera Amara Osima imat će sa Rudešom 29. januara.

Potom, ekspedicija Željezničara 31. januara odlazi na dvanaestodnevne pripreme u Antaliju. Plavi su zakazali tri provjere, 3. februara je susret sa Olimpijom, 5. februara sa Akhmatom, a 10. februara sa ukrajinskom Zoryom.

Generalnu provjeru pred nastavak sezone Željo će imati 15. februara kada će u Međugorju igrati sa Zrinjskim.

Poslije 19. odigranih ovosezonskih kola u Premijer ligi BiH Željezničar je drugi sa 35 osvojenih bodova, jednim manje od lidera i gradskog rivala Sarajeva.