Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fudbaleru Slobode prijeti kazna zatvora zbog nasilničkog ponašanja

krpic_propusta_vezire

Posavskog nogometaša Sulejmana Krpića, člana tuzlanske Slobode, opet prozivaju zbog uličnog nasilja.

Ešref Nurkić iz Orašja se na Facebooku javio na vecernji.ba tvrdeći kako je podignuta optužnica protiv igrača Krpića zbog nasilničkog ponašanje, a za što mu prijeti kazna od 6 mjeseci do pet godina zatvora. Ešref Nurkićje ranije je govorio kako je ponovno bio žrtva ovog nogometaša.

“Dogodilo se to u 4 sata ujutro ispred pekare u Orašju. Nakon što je uhvatio moga odnedavno punoljetnog rođaka za genitalije i nasrnuo na njega, stao sam u njegovu obranu. Krpić me je čeličnim ključem iz vozila htio udariti po glavi pa sam postavio ruku i dobio udarac iznad pazuha. Ne znam što bi se dogodilo da me udario u glavu. Htio me je ubiti. Nisam stigao ni pobjeći vozilom, nego me je slijedio do zgrade policije gdje sam konačno i našao zaklon. Policajci su me odveli do Doma zdravlja gdje su mi utvrdili lakše povrede. Srećom, nije bilo prijeloma. Tako je Krpić prijavljen za nanošenje lakše povrede i nasilničko ponašanje. Uglavnom, to mu nije prvi put. Trenutno je na uvjetnoj kazni godinu dana jer me istukao prije dvije godine ispred kafića Bolero u Orašju – tvrdio je još početkom lanjskog septembra Ešref Nurkić, navodeći kako je sporno jutro bilo svjedoka koji će sve to potvrditi na sudu, a i ima medicinsku dokumentaciju koja pokazuje da je riječ o nasilju.

Pekara nema videonadzor koji bi zabilježio čitavu incidentnu situaciju pa će tako iskazi svjedoka očito biti i presudni u ovom slučaju.

Inače, Krpić je svojevremono bio i član zagrebačkog Dinama.